Det finns några enkla saker som du kan tänka på när du fotograferar själv till bloggen eller hemsidan. Många använder sig idag av en fotograf för att få stilsäkra och autentiska bilder till sin hemsida eller blogg. Det finns flera fotografer att välja mellan som gärna gör olika typer av uppdrag och till ett bra pris dessutom, perfekt för dig som vill bygga upp en bildbank av bilder till din hemsida. Almeräng Fotografi i Göteborg är bra exempel på fotografer som jobbar med interiörer och bilder till hemsidor.

Men vill du fotografera själv så vill vi ge dig några tips så att du kan skapa riktigt bra och snygga bilder med snygg grafisk design till exempel och göra det snabbt. Ett första bra tips om du vill skapa en snygg facebookbanner eller liten flyer med dina bilder är att använda gratisprogrammet Canva, ett superenkelt program där du bara klickar och släpper och plötsligt har du en supersnygg layout. Enkelt och smidigt.

Så fotograferar du som en fotograf – 5 tips

Fånga morgonljuset

Det bästa och mest fördelaktiga ljuset är morgonljuset och ljus tidig förmiddag. Det mesta ser bättre ut i tidigt dagsljus så passa på att fotografera med riktigt vackert och tidigt dagsljus. Eftermiddagens släpljus kan också fungera i vissa sammanhang och då kanske bättre för utomhusbilder än inomhus.

Prova olika vinklar

Ovanifrånbilder passar allra bäst för instagrams format men våga leka med olika vinklar och bildutsnitt för att hitta en riktigt spännande fotovinkel för dina bilder. Gå ifrån den klassiska rakt-framifrån kompositionen och våga titta vid sidan av det du vill fotografera för att hitta en intressant komposition.

Magin sitter i detaljerna

Kika på detaljer som berättar något i bilden, det är de som skapar ett djup och hindrar bilden från att bli platt. Detaljer kan vara de böckerna som ligger på soffbordet tillsammans med en vacker kaffekopp och en vacker pläd över soffan bara för att ge ett exempel. Våga lyfta fram intressanta detaljer i dina bilder.

Våga testa

Framför allt, våga testa! Det värsta som händer är att du inte kan använda bilden och måste deleta den. Vilket idag inte är något problem. Prova dina olika idéer och även de som verkar knasiga, kanske hittar du något nytt perspektiv.

Prova olika saker och överarbeta inte bilderna

När du provar olika saker så hittar du snart fram till vad du gillar och vad som passar din stil bäst. Viktigt är dock att inte överarbeta och få det att se uppställt och stolpigt ut. Börjar bilden se överarbetad ut så släpp den och prova något nytt. Det enkla är ofta det bästa.

Categories: Fotografi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *