Att hinna uppdatera sin blogg med fräscha bilder varje dag är ett ganska stort projekt att sköta och givetvis finns det tips som gör att arbetet kan underlättas. Bloggar med många följare kan känna ganska stora krav att uppdatera bloggen ofta med nya intressanta ämnen och bilder och det är ett större arbete än vad många tror att “bara ta en bild”. Här kommer ett gäng tips för dig som vill att arbetet ska flyta på enklare med bilder på bloggen.

Skapa en bildbank

Genom att lagra upp bilder som är inom det temat som din blogg berättar om så kan du spara mycket tid och arbetet går enklare. Ta foton så ofta du kan för att ha bilder att använda, men det går även att ta genvägar. Genom att hitta bilder på gratis bildbanker som är tillgängliga för kommersiellt bruk så kan du snabbt bygga upp en personlig och bra bildbank som du kan använda dig av för att arbetet ska gå fortare.

Du kan enkelt använda gratisbilderna och redigera dem för att ge dem en personlig touch på det sättet du brukar göra med dina bilder. Det kan framför allt handla om stämningsbilder och mer generella bildbeskrivningar.

Ta veckans bilder på en dag

Det är kanske inte rimligt att göra två inlägg om dagen och hinna ta snygga och professionella bilder till de inläggen. Ett tips som många använder inom influencersfären är att ta en dag i veckan och ta alla bilder av “dagens outfit” genom att ha några olika klädbyten och fota i några olika miljöer.

Det är även enkelt att tidsinställa dina inlägg så att de publicerar sig själva, så att du får mer tid att fundera på kommande ämnen och händelser på din blogg. Be gärna en vän eller person som är lite duktig att hantera en kamera till den här dagen du fotograferar för bloggen så att ni kan ta flera bilder och med en bra kamera.

Detsamma gäller frukost, fika och lunch bilder, samla på dig bilder som du kan använda vid flera inlägg för att skapa ett större flyt vid arbetet.

Skapa bildcollage

Ett annat sätt att använda bilder är att göra bildcollage av redan befintliga bilder som tillsammans skapar något nytt. Det kan även vara produktbilder som du sätter samman för att ge en bild av vad du gillar just nu. Bildcollage är enkelt att göra och du kan till exempel använda ett gratis bildredigeringsprogram online.

Categories: Bloggbilder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *