När du hittat den bild som passar dig perfekt till din blogg, säljsida eller webbutik så kan det behövas några ändringar i bilden för att den helt och fullt ska passa in i ditt tema och behov. Det kan handla om att lägga in en text eller arbeta med bilden storlek för att ge några exempel. Du kanske också vill lägga på ett filter som du använder  på din sajt eller något annat som gör bilden till din.

Visuell marknadsföring är idag viktigare än någonsin och många har inte ekonomin för att använda ett program som Photoshop vilket kostar en rejäl summa per månad. I många fall kanske du inte ens behöver ett så avancerat program som Photoshop heller utan att det fungerar lika bra med ett enklare.

Gratisprogram för bildbehandling

Det finns idag flera program online som är helt gratis där du kan utföra enklare och vissa fall lite mer avancerad bildredigering i. Många av programmen påminner om Photoshops teknik och du känner enkelt igen många lösningar i programmen om du arbetat tidigare i bildredigering.

Pixlr – ett online program med snabba verktyg

Pixlr är idag ett av de största gratisalternativen som finns och det med all rätt. Det är enkelt att använda och du kan snabbt och smidigt gå in och göra de enklare förändringar av din bild som du önskar. du kan även skapa nya bilder i programmet och det kan fungera mycket bra för enklare loggor med mera.

Webbplats: Pixlr

Kostnad: Gratis

Plattform: Android och iOS

GIMP – Gratis open source alternativ till Photoshop

GIMP är ett mycket funktionellt och smidigt alternativ till Photoshop och framför allt det är gratis. Programmet fungerar på plattformar som Mac, Linux och Windows. Du kan även få programmet på svenska. Du som är nybörjare kan med fördel använda GIMP då de arbetat med sitt gränsnitt för att göra det väldigt smidigt och tillgängligt.

Webbplats: GIMP

Kostnad: Gratis

Plattform: Mac, Linux, Windows.

Paint.net – Open source alternativ för Windows

Paint.net är gratis för dig med Windows som plattform och fungerar som ett enklare bildredigeringsprogram. Programmet Paint som följer med Windows på PC har betydligt färre möjligheter än vad Paint.net har vilket har byggts som ett open source program.

Webbplats: Paint.net

Kostnad: Gratis

Plattform: Windows

Canva- snygg enkel grafisk design snabbt.

Canva är din bästa vän när du vill skapa snygg och enkel grafisk design och det snabbt. Programmet är webbbaserat och fungerar på så sätt för alla plattformar. Fungerar utmärkt om du vill posta något snyggt på till exempel Facebook. Du bara klickar och drar för att snabbt och enkelt skapa ett snyggt uttryck.

Webbplats: Canva

Kostnad: Gratis

Plattform: Webbläsare

 

 

 

Categories: Bildredigering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *