Bild från kaboompics.com

Här hittar du 5 tips på sajter med gratis bilder för nedladdning och kommersiellt bruk. Perfekt för dig som söker de snyggaste och mest uppdaterade bilderna för din hemsida, webbshop eller blogg. I många fall finns inte riktigt tiden att skapa fantastiska egna bilder till sina webbprojekt så då är det bra att känna till var du kan hitta bilder som både känns aktuella och samtida.

5 sajter med gratis bilder

Snygga och samtida motiv och foton, de är väl utvalda och du behöver bara välja mellan smakfulla bilder.

Stor bildbank med både högt och lågt. Många olika kategorier och ämnesområden, perfekt för dig som söker ett brett utbud på bilder.

Mer “bloggig” känsla på bilderna, perfekt för dig som driver blogg och arbetar inom influencersfären. Snygga smarta bilder – gratis.

Unsplash lägger upp nya bilder var 10:e dag och bjuder på massor av vackra natur och landskapsbilder. En riktig samtida guldgruva av bilder.

Här hittar du allt inom mat fångat av en kamera. Fantastiska matbilder där du kan välja mellan över 900 bilder.

Välja rätt bilder

Det är inte alltid enkelt att välja rätt bild. Bilden måste inte alltid vara exakt beskrivande för vad texten säger, om det inte är en text som ska sälja en vara då det kan vara bra att ha rätt vara på bilden. Men det kan också handla om att sälja in en dröm eller vision och då kan du som artikelförfattare och bildhanterare känna dig mer kreativ. Att enbart använda beskrivande bilder kan göra besökaren och läsaren uttråkad och tappa intresset, något du inte vill. Med hjälp av rätt bilder kan du behålla intresset hos besökaren och göra så att de stannar kvar din din sajt.

Upphovsrätt på bilder

Det gäller att undersöka att de bilder du använder online är fria att använda och om du använder dem i kommersiellt bruk så se till att de även är godkända för det. Den typen av regleringar av bilden brukar framträda tydligt på bildbanker och du kommer kunna se vad som är accepterat och inte.

Categories: Gratis bilder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *